Marof

Wellness in meditacija

Uživajte ob neverjetnih energijah vode. Doživite ugodje slapu in se sprostite ob iskanju notranjega miru ob čudovitem Slapu pod Marofom - v domačiji in njeni okolici.

Voda, ki pomirja

Voda, ki pomirja

Človek redko doživi ugodje slapu tik ob hiši, kjer biva, toda na tej lokaciji boste gostje obdarjeni prav s to udobnostjo, saj si je prav tukaj reka Gračnica na svoji poti izborila prostor preko večje stene in ustvarila zelo lep, 8 metrov visok slap, ki ima dve stopnji, spodaj pa se izlije v precej širok in plitev tolmun.
Meditacija in sprostitev

Meditacija in sprostitev

V meditacijski sobi v prvem nadstropju s pogledom na slap in tolmun, se boste lahko potopili v svoj meditacijski obred, izvajali jogo ali se preprosto sprostili ob branju knjige. Ideje se vam bodo porajale kar same in samo pograbiti boste morali pravo.
Pogrejte se v savni

Pogrejte se v savni

Da bi bila vaša sprostitev res popolna, vas v prvem nadstropju pričakuje še kopalnica s savno.
Skrivni razgledni kotiček

Skrivni razgledni kotiček

Dostop do kotička zaupamo samo gostom. Tam se odpre prečudovit pogled na slap in tolmun, mnogi gostje pa pripovedujejo o neverjetno močnih energijah, ki jih čutijo na tem prostoru. Zagotovo jih boste začutili tudi vi.
Sprehod v kozmično povezanost staroselcev

Sprehod v kozmično povezanost staroselcev

Zanimiva je 6km dolga sprehajalna pot, imenovana Orionova pot, speljana po sledeh starodavnih kultur.

Pater Karl Gržan v svoji knjigi »V znamenju Oriona« razlaga, da naj bi bilo na tem območju treh rek Save, Savinje in Solte »središče sveta« z megalitskimi spomeniki, ki naj bi jih tam postavili praprebivalci, po vsej verjetnosti keltskega porekla.

Neverjetna moč prečiščenja duha: ko se Velika mati poveže z žitnimi božanstvi

Neverjetna moč prečiščenja duha: ko se Velika mati poveže z žitnimi božanstvi

V bližini se nahaja spomenik-oltar Kibelinega in Apolonovega kulta, ki ima skrbno izdelane reliefe: na prednji strani so v okrašenem okvirju razpostavljeni atributi Atisa in Kibele (skupaj sta predstavljala življenjsko moč narave in njeno sposobnost obnavljanja, njen kult so zaupali samo svečenikom frigijskega porekla imenovani gali), na levi strani pa atributi Apolona. Omenjeni reliefi vzbujajo posebno pozornost zaradi nenavadne simbolne vsebine uporabljenih predmetov in zastavljajo prenekatera vprašanja povezana s čaščenjem predkrščanskih boštev in z naselitvijo tega območja v rimskem obdobju.

Marof ni samo prenočišče.

Marof je čudovito prenovljen mlin z etno pridihom v pravljičnem ruralnem okolju. Popoln oddih za 5 ljudi z vsemi udobnostmi: wi-fi, čista pitna voda iz pipe, lokalna domača hrana, parkirni prostor, ogrevanje s toplotno črpalko in pečjo na drva ter neskončno možnosti za aktivnosti ali oddih, kjer vas zares ne bo motil nihče. Zvesti ostajamo mlinarskim vrednotam: odprtosti, gostoljubnosti in sproščenosti

REZERVIRAJTE SVOJ ODDIH